Verslag: Thema-ochtend “Schoonheid van herfst”

Themaochtend vrijdag 25 oktober 2019: De schoonheid van de Herfst
De organisatoren van de maandelijkse themaochtend hadden ditmaal twee enthousiaste vertegenwoordigers van het plaatselijke IVN uitgenodigd. Henny Vredeveld en Joop van Kempen arriveerden met een groot aantal bakjes en dozen met daarin allerlei voor het genoemde thema toepasselijke attributen.
Ditmaal niet een presentatie ondersteund door moderne technieken als PowerPoint en laptop, maar, heel toepasselijk, puur natuurlijk in de vorm van herfstbladeren, paddenstoelen, twijgen, eikels, kastanjes en wat er al zo meer in de herfst op ons (bos)pad komt.
Het eerder genoemde enthousiasme sloeg al snel over op de aanwezigen, mede doordat Henny en Joop van tafel naar tafel uitleg gaven over al die mooie door de natuur voortgebrachte kunststukjes. Dit leidde tot geanimeerde gesprekken en uitwisseling van ervaringen onderling. Heel leuk om te zien dat, daar waar normaal men een luisterend publiek heeft en een presentator die aan het woord is, de aanwezigen nu voornamelijk te horen waren en Henny en Joop aanvullende kennis overbrachten.

Met behulp van meegebrachte loepen konden de rondgedeelde herfst attributen uitgebreid bestudeerd worden met soms verrassende ontdekkingen. Een mens is immers nooit te oud om te leren!

Zo werd er gewaarschuwd voor het “ontploffingsgevaar” van de bekende lisdodde, iets waar sommige aanwezigen ervaring mee bleken te hebben (wat een rommel geeft dat).
En de kunst van het fluiten op de dop van een eikel was niet voor iedereen weggelegd.
Ook de constatering dat er in ons dorp enorm veel verschillende eiken blijken te staan was een openbaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *