Stichting 2109: (h)erkenning van mensen met dementie

Iedere 7 seconden krijgt wereldwijd iemand de diagnose dementie te horen.

Stichting 2109 wil (h)erkenning en begrip bewerkstelligen door middel van hun beeldmerk. Mensen met een zichtbare beperking worden direct herkend en krijgen hierdoor veelal begrip en, indien nodig, hulp van medeburgers.

Dementie is echter niet zichtbaar van de buitenkant maar wel voelbaar van de binnenkant. Mensen met dementie ervaren daardoor vaak onbegrip van hun omgeving. Stichting 2109 wil met dit beeldmerk herkenning en begrip bevorderen, waardoor er beter aangesloten kan worden bij de belevingswereld van mensen met dementie.

Tevens wordt de mantelzorger ontlast en zorgen wij er met elkaar voor dat mensen met dementie langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en deelnemen aan het sociale leven. Het dragen van het speldje maakt dat we zichtbaar samen voor elkaar kunnen blijven zorgen.

Het beeldmerk is verwerkt in een mooi sieraad, dat als een speldje kan worden gedragen, Op de achterkant van het speldje is een traceerbare code gegraveerd, gekoppeld aan een noodnummer. Iemand die een spelddrager aantreft in verdwaalde toestand, kan direct contact opnemen met het noodnummer van de Stichting 2109.

De code is gekoppeld aan de gegevens van de contactpersonen van de drager van het speldje. De Stichting 2109 neemt dan direct contact met hen op. Op deze manier is iemand met dementie snel, veilig en efficiënt traceerbaar.

Het speldje kost € 14,95 ex. BTW en kan worden besteld via de website https://www.2109.nl
of via Dagvoorziening De SteenUijl 06 – 5194 6084.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *