Gezocht: splitsbare koopwoningen

Win-win-win voor senioren, jongvolwassenen en Son en Breugel!

De SeniorenRaad heeft met belangstelling kennis genomen van een initiatief van de in ons dorp gevestigde Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ) en wil daarom senioren in ons dorp daarover informeren. Son en Breugel vergrijst in snel tempo en dit gaat sneller dan in menig ander dorp onder de rook van Eindhoven. SOJ meent dat de vergrijzing binnen Son en Breugel dient te kantelen om het dorp ‘vitaal’ te houden en daarmee toekomstbestendig. Er moet een gezonde balans zijn in de leeftijdsdemografie. Eén van haar ideeën is om bestaande koopwoningen te ‘splitsen’.

Wat houdt ‘splitsen’ in?
De senior (de huiseigenaar) kan blijven wonen in de eigen woning en na splitsing ontstaat er een woonunit met eigen huis-, slaap- en badkamer, die wordt gehuurd door een jongvolwassene. De senior kan als tegenprestatie een beroep doen op deze buur voor ‘hulptaken’ als tuinonderhoud, ramenlappen of boodschappen doen en heeft altijd iemand in de buurt voor sociale contacten. Een jongvolwassene die ‘uit huis wil’ of terugkeert na een studie, heeft zo de mogelijkheid om zijn of haar sociale leven op te pakken en voort te zetten in Son en Breugel.

Utopie denk je misschien? Nee hoor, het is waarheid en daarom zoekt SOJ contact met huiseigenaren die openstaan voor dit idee. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Amanda Schiltmans (voorzitter SOJ) bereikbaar op 06-27358749 of e-mail: amanda.schiltmans@gmail.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *