Aanpassing op: Nieuwe busdienstregelingen per 3-1-2021

Aanvulling op Aanpassingen Dienstregeling Busvervoer

De lockdown in Nederland is verlengd tot 2 maart 2021. Het openbaar vervoer is tot die tijd alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Dat heeft gevolgen voor de dienstregeling van de bussen in Brabant. Zo rijden alle Buurtbussen in heel Brabant tijdens de lockdown niet. Arriva rijdt in West- en Oost-Brabant tijdens de lockdown de vakantiedienstregeling. 

In Zuidoost Brabant wordt vanaf zondag 3 januari 2021 gereden volgens een nieuwe dienstregeling. Zie hiervoor https://www.bravo.info/nieuws/wijzigingen-dienstregeling-zuidoost-brabant-per-3-januari-2021

Daarom:  Plan je reis met behulp van de reisplanner op hermes.nl. https://www.hermes.nl/nl/reisinformatie/actuele-reisinformatie

Bron: https://www.bravo.info/nieuws/gevolgen-verlengde-lockdown-op-busdienstregeling-in-brabant

——————————————————————————————————————————————————————————————

 

Hermes verzorgt het busvervoer in Zuidoost-Brabant onder de naam ‘Bravo’. Ook Arriva rijdt door Son en Breugel en wel met de lijnen 154 en 156 van Eindhoven naar ’s Hertogenbosch v.v. en 157 van Eindhoven naar Oss v.v. Op deze lijnen zijn in 2021 geen wijzigingen bekend. Tot en met 15 januari 2021 rijden deze buslijnen wellicht minder vaak in verband met de huidige lockdown. Kijk daarom voor vertrek wat dit betekent voor jouw reis via https://www.arriva.nl/noordbrabant/reisinformatie/reisplanner.htm

 Op de website van Hermes https://www.hermes.nl/nl/ is aangegeven dat met ingang van 3 januari 2021 de dienstregeling van het Openbaar Vervoer in Brabant wel wijzigt. Op sommige buslijnen zijn er kleine routewijzigingen doorgevoerd, terwijl er ook tijden zijn aangepast. Ook worden sommige lijnen of delen van lijnen opgeheven. Dit is helaas een gevolg van het feit dat Hermes minder reizigers vervoert. Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen van de Rijksoverheid reizen immers minder mensen met het Openbaar Vervoer.
Om zo goed mogelijk in te spelen op de vervoersvraag, kan het zijn dat de dienstregeling vaker wijzigt dan gebruikelijk. Kijk voor de meest actuele reisinformatie daarom altijd op de site van Hermes of Bravo https://www.bravo.info/

BRAVO Buslijnen en wijzigingen

Lijn 21  Sterrenbeeldenlaan Breugel via Raadhuisplein Son naar Meubelboulevard Ekkersrijt Son
Op werkdagen in de daluren en op zaterdag en zondag gaat deze lijn vaker rijden, namelijk 2 keer per uur (i.p.v. 1 keer per uur nu). In de avonduren en op zondagmorgen rijdt lijn 21 niet meer.

Lijn 22 Son De Gentiaan – Ekkersrijt: Deze lijn wordt opgeheven.

Lijn 260 (buurtbus) St. Annaziekenhuis Geldrop via Pieter Brueghelplein en Thorbeckelaan Breugel /17 Septemberplein Son naar Station Best en v.v. Hierop zijn geen wijzigingen.

Lijn 406 Van Son Ekkersrijt Meubelboulevard naar Station Eindhoven en v.v.
Gewijzigde dienstregeling in zomervakantie van 24-7 t/m 4-9-2021.

Buurtbussen
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaan de buurtbussen in Zuidoost Brabant pas weer rijden vanaf 18 januari vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.
Rijdt jouw buurtbus tot deze datum (nog) niet? Maak dan gebruik van de Taxbus. Je kunt tot en met 17 januari met Taxbus reizen tegen het lage WMO-tarief. Je betaalt per kilometer, net zoals in de bus. Deze maatregel geldt tot en met 17 januari 2021. Kijk hiervoor op de website van www.taxbus.nl.
Mogelijke alternatieven in Son en Breugel (zie evt. ook hoofdstuk Vervoer in de Seniorengids A-Z): 
– “Automaatje”, zie www.sonenbreugelverbindt.nl of bel (0499) 209 609;
– Deeltaxi via het CMD, zie www.cmdsonenbreugel.nl of bel (0499) 491 470;
– Kortingstaxi, zie www.vanhelvoorttaxi.nl of bel 0492 – 363136.

In de huidige buurtbussen in ZO-Brabant is het reizen met een rolstoel soms wel, soms niet mogelijk. Mensen die dat willen, moeten zich uiterlijk 24 uur van tevoren melden, telefonisch via 040-2358 629 of via www.hermes.nl. Hermes zorgt dan voor een geschikte (aangepaste) buurtbus en getraind personeel. Meer informatie bij het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform via e-mail secretaris@cgplatformsonenbreugel.nl of telefonisch (0499) 479293.

Nieuwe bustarieven
Behalve de gewijzigde dienstregeling zijn ook de tarieven aangepast per 1-1-2021. Met de Bravo-tarievencheck (vind je op de hierboven vermelde homepage van de Bravo-website) kun je uitzoeken hoe je het voordeligste reist met deze organisatie.
Koop je een kaartje in een Arriva- of Brabo-bus dan is de ritprijs (zonder overstapmogelijkheid) € 4,46;
een dalurendagkaart kost € 6,97. Er kan niet contant betaald worden in de bussen.

Busdienstregelingen 2021:
https://www.connexxion.nl/getmedia/5138a060-8b6b-4584-9aba-326a88985939/Buslijnen-2021-Zuidoost-Brabant.pdf