Link(s)

 

Waar denkt u aan bij het lezen van dit woord? Van Dale geeft al 10 verschillende betekenissen; de website www.encyclo.nl weet zelfs 23 definities te geven. Maar uit al die definities kiezen we hier voor links, meervoud van link, een Engels leenwoord voor schakel of koppeling.
Een woord dat in deze betekenis in 1974 voor het eerst werd aangetroffen. In het begin van het computertijdperk dus, met een verwijzing naar een andere webpagina of deel daarvan vanuit de webpagina waarop u zich op dat moment bevindt. Een link heeft meestal een andere (tekst)kleur en is te herkennen aan de muisaanwijzer die verandert in een handje. Bron van deze laatste regel is bijvoorbeeld de link https://www.encyclo.nl/lokaal/10860.

Waarom dit alles hier geschreven? Vooral om u uit te nodigen deze website www.seniorenraadsonenbreugel.nl frequent te bezoeken. Naast alle lezenswaardige artikelen over o.a. zorg, wonen, welzijn en dienstverlening, bevat deze website een lijst met nuttige LINKS, gerubriceerd naar onderwerpsoort met zowel lokale, regionale als landelijke verwijzingen.
Nadrukkelijk vermelden we hier dat de lijst niet uitputtend is en dat er ook links opgenomen zijn bij de diverse thema’s in de Seniorengids A-Z die u eveneens op deze website kunt vinden.
Maar voor een snel overzicht, kunt u vooral de links van de Seniorenraad op uw bureaublad zetten. De links staan rechts bovenaan in de grijze balk (Contact, Downloads, Links).
Aanvullingen zijn altijd welkom via webredactie@seniorenraadsonenbreugel.nl , waarbij de doelgroep senioren en neutraliteit van de link (niet-commercieel) voorop staan.