Column: Crisisopvang

Het woord viel onlangs tijdens een gesprek met vrienden. Op dat moment realiseerde ik me dat ik eigenlijk niet eens goed wist wat het inhield en voor wie het er is. Na het lezen van uitgebreide informatie werd me duidelijk welk een enorm gebied deze opvang beslaat en wat er allemaal bij komt kijken. Geschikte opvangruimte, gespecialiseerd personeel en uiteraard veel geld.

Van vroeger herinner ik me dat het Rode Kruis en het Leger des Heils veel deden aan opvang van mensen in nood. Maar dat was een andere wereld met een veel kleinere bevolking en een grotere sociale controle.

Met de groei van de bevolking en de toegenomen vergrijzing kwam de opvangcapaciteit in het gedrang. Neem daarbij de talloze, door de regering opgelegde bezuinigingen, dan wordt duidelijk hoe problematisch een snelle en juiste opvang is geworden. De gevolgen hiervan zijn dagelijks te lezen en worden ook persoonlijk ervaren.

Het is een groot probleem waarvoor de oplossing ver te zoeken is. Eigenlijk ondenkbaar in een welvarend land als Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *