COLUMN: VERKIEZINGEN

Na een jaar corona, waarin o.a. het uitgaansleven en deelname aan het verenigingsleven gedwongen kwamen stil te liggen, gaat een vierjaarlijkse gebeurtenis zeker door. Iets waaraan iedere stemgerechtigde in volle vrijheid kan deelnemen: de Tweede Kamerverkiezing op woensdag 17 maart a.s.*)
Om aan een zo goed mogelijke spreiding van het aantal stemmers te voldoen is het aantal stembureaus aanzienlijk uitgebreid.
Zo kun je dit jaar voor het uitbrengen van je stem bijvoorbeeld terecht in Café Restaurant De Zwaan. De vreugde is weliswaar van korte duur maar het moet een fijn gevoel geven om daar even naar binnen te gaan. Of bij Feestcafé De Bongerd; niet om het glas te heffen maar om het rode potlood te hanteren. En in Braecklant denk je in het stemhokje vast even terug aan de vele gezellige uren die je er hebt doorgebracht voor een cursus, het leggen van een kaartje of gewoon een ontmoeting met dorpsgenoten onder het genot van een kopje koffie.
Leuke gedachten, maar het belangrijkste is dat je hoe dan ook gaat stemmen.

*) Voor alle kiezers, maar speciaal bedoeld voor kiezers met een kwetsbare gezondheid is het zelfs mogelijk al op maandag 15 en dinsdag 16 maart te stemmen in het Gemeentehuis en bij het parkeerterrein bij de Vlielandlaan/Texellaan, open van 07.30 tot 21.00 uur. Stemmen per brief is dit maal voor 70-plussers tot 12 maart a.s. mogelijk. Zie voor meer informatie de toelichting bij je stempas.